Competitie spelen – Najaar 2023 – Inschrijven niet meer mogelijk !!

Informatie over de Wintercompetitie volgt z.s.m.

Competitie spelen

Algemene informatie

Jaarlijks doen er meer dan 200.000 tennissers en padellers mee aan één of meerdere KNLTB-competities. Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw vereniging tegen teams van andere verenigingen in de omgeving. Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Naast het ontwikkelen van jouw spel- en tennis- of padelvaardigheden heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid en je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen op en naast de baan. Niet zo gek dus dat de competitie door veel tennissers en padellers als hoogtepunt van het seizoen wordt beschouwd!

De KNLTB heeft het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week en op verschillende tijdstippen en voor elke leeftijd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen. Voor tennis geldt dat TC Boemerang competitie aanbiedt op donderdagochtend, vrijdagavond, zaterdag en zondag. Voor padel kun je inschrijven voor de vrijdagavond, zaterdag of zondag. Let op, jeugd tenniscompetitie is op zaterdag en zondag, padel op zondag.

Senioren:

Alle tennissers en padelspelers boven de 17 jaar, de senioren, kunnen deelnemen aan een divers aanbod van competities die in verschillende periodes in het jaar worden aangeboden, op iedere dag van de week en op elk niveau. Er is dus een competitie voor iedereen, of je nu al jaren tennist, of net begonnen bent. Aan bepaalde competitiesoorten zijn leeftijdscategorieën gekoppeld, zoals 17+, 35+ en 50+. Dat betekent dat je pas mag deelnemen aan die competitie als je minimaal die leeftijd hebt. Daarnaast kan er in verschillende samenstellingen worden gespeeld, zoals dames, heren en gemengd (dames en heren).

Junioren:

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie, voor zowel tennis als padel. Samen met een team dat bestaat uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je de strijd aan met teams van andere verenigingen. Je kunt in het voor- en in het najaar zowel op zaterdag (alleen tennis) als op zondag (tennis en padel) competitie spelen.

Tenniskids:

Voor kinderen t/m 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Competitie spelen bij TC Boemerang

Wij hebben een behoorlijk aantal competitieteams die met veel plezier competitie spelen. En daar zijn we trots op! Onze leden kunnen inschrijven als team (qua wedstrijden moet je rekening houden met gemiddeld minimaal vier personen per team). Op avonden begint de competitie om 19.00 en worden er vier dubbels gespeeld, op donderdagochtend (alleen tennis) en in het weekend kan de aanvangstijd variëren. Over het algemeen bestaan er drie momenten om mee te doen: de voorjaarscompetitie, de najaarscompetitie en de wintercompetitie. Inschrijven kan met een inschrijfformulier.

Heb je al eens competitie gespeeld? Dan ontvang je ook altijd een e-mail om je te herinneren aan de uiterste inschrijfdatum. De kosten om mee te doen bestaan uit een inschrijfbijdrage (varieert naar aanleiding van het aantal wedstrijden) plus de tennisballen die je aan moet schaffen voor de thuiswedstrijden (2 kokers per thuiswedstrijd).

Heb je geen team en wil je wel graag competitie spelen? Er zijn wel eens teams die net een teamlid te kort komen. Of ze zijn blij als jij een avond wilt invallen. Stuur in dat geval een e-mail aan VCL’s (Verenigings Competitie Leiders) Sylvia van de Ven en Wendy Verhallen via sylviavandeven@ziggo.nl en wendyverhallen@live.nl. Ook als je problemen ervaart, vragen hebt of een uitslag verkeerd hebt ingevuld, kun je hen benaderen. Wacht daar niet te lang mee. Een actueel overzicht van de competitie is te vinden via mijnknltb.nl.

Inschrijven voor competitie

Heb je interesse om mee te doen? Stuur dan het inschrijfformulier naar sylviavandeven@ziggo.nl en wendyverhallen@live.nl. Speel je voor het eerst competitie? Laat het Sylvia of Wendy dan even weten, een van hen kan je dan even bijpraten over de regels en gewoontes en aangeven wanneer je je kunt inschrijven.